Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ


Σπίτι
4/10/2018
Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1. 12 κανελόνια

2. 125 ml τυρί cheddar, τριμμένο

3. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4. Για τη γέμιση με σπανάκι:

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 ml μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

5. Για τη μπεσαμέλ:

  • 30 ml βούτυρο
  • 30 ml αλεύρι
  • 400 ml γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Γέμιση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγο.

2.Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, τη φέτα και το μαύρο πιπέρι στο μίγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.

3.Γεμίστε τα κανελόνια με το μίγμα (χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού) και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε μόνο μία στρώση κανελόνια, καθώς έτσι το φαγητό θα ψηθεί πιο γρήγορα.

4.Μπεσαμέλ: Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και λεία μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με την προτίμηση. Ρίξτε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίστε με cheddar και βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε. Διακοσμήστε με μαϊντανό.


Συμβουλή!
Αν δεν έχετε κανελόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαζάνια (βράστε τα σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ώστε να είναι πιο μαλακά). Τοποθετήστε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο, τυλίξτε το και βάλτε τα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα κανελόνια δεν χρειάζονται προβράσιμο, αλλά φροντίστε να βάλετε αρκετή μπεσαμέλ από πάνω ώστε να μπορέσουν να ψηθούν.