Cheddar Rolls - Kitchen FAIRY Tales
by Giorgos Tsoulis
#tsoulotip: Πριν ψήσουμε τα cheddar rolls μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγό για να πάρουν πιο χρυσαφί χρώμα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
240 ml. χλιαρό νερό
1 αυγό
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. ξηρή μαγιά
60 ml. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
500 γρ. Τυρί cheddar, τριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για τη γέμιση
- Αφού φουσκώσει η ζύμη αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών.
- Αφού την ανοίξουμε, απλώνουμε το τυρί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι ή με τα χέρια.
- Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10 – 12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με μία μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 - 35 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.
- Όσο λιώνει το βούτυρο, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι.
- Μέσα σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό προσθέτουμε την ξερή μαγιά, και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό για να διαλυθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολάκι το ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ για να ξεκινήσουμε το ζύμωμα με το γάντζο.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα για να απορροφηθεί το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε ένα ολόκληρο αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμη.
- Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και την αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ½ ώρα περίπου.